Recept: Stekt lax med ishavsrom

Stekt lax med ishavsrom: På mindre än 10 minuter får du en perfekt tillagad laxfilé med ett krispigt skinn. Servera med smöriga, gröna grönsaker från säsongen för en mättande kvällsmat.

Stekt lax med ishavsrom

Ingredienser
  

  • 900 g fast potatis
  • 1/2 rödlök
  • 2 dl smetana
  • 75 g ishavsrom
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1/2 olja
  • 1/2 msk påse fryst grönmix (à 500 g)

Instruktioner
 

  • Koka potatisen.
  • Sätt på en kastrull med vatten till grönmixen.
  • Skala och hacka löken. Blanda smetana, rom och lök. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär laxen i portionsbitar. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 5 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  • Lägg grönmixen i kokande saltat vatten och koka ca 3 minuter.
  • Servera laxen med sås, potatis och grönmix.