Stekt lax med ishavsrom: På mindre än 10 minuter får du en perfekt tillagad laxfilé med ett krispigt skinn. Servera med smöriga, gröna grönsaker från säsongen för en mättande kvällsmat.
Stekt lax med ishavsrom
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 1/2 rödlök
- 2 dl smetana
- 75 g ishavsrom
- salt
- peppar
- 600 g laxfilé
- 1/2 olja
- 1/2 msk påse fryst grönmix (à 500 g)
Instruktioner
- Koka potatisen.
- Sätt på en kastrull med vatten till grönmixen.
- Skala och hacka löken. Blanda smetana, rom och lök. Smaka av med salt och peppar.
- Skär laxen i portionsbitar. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 5 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
- Lägg grönmixen i kokande saltat vatten och koka ca 3 minuter.
- Servera laxen med sås, potatis och grönmix.