Stekt lax med pepparrotskräm

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 1 cosmopolitansallad
  • 2 tomater
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 2 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Skala och koka potatisen.
  • Skala och riv pepparroten och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pepparrot.
  • Skär salladen och tomaterna i bitar. Blanda gärna med en vinägrett.
  • Stek laxen runt om i oljan tills innertemperaturen är 56°C, ca 5 minuter.
  • Servera laxen med potatis, sallad och sås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar