Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 2 msk riven färsk pepparrot
- 2 dl greek style gurt
- salt
- peppar
- 250 g broccoli
- 600 g laxfilé
- 2 tsk rapsolja
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Hacka dillen fint (spara några vippor till servering). Riv pepparroten fint på ett rivjärn.
- Blanda dillen och pepparroten med gurten. Smaka av med salt och peppar.
- Ansa broccolin och skär den i bitar. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter.
- Skär laxen i portionsbitar. Stek den i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Strö lite färsk dill på laxen och servera med broccoli, dillgurt och potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration