Lax med dill och pepparrot

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl greek style gurt
  • salt
  • peppar
  • 250 g broccoli
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk rapsolja

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Hacka dillen fint (spara några vippor till servering). Riv pepparroten fint på ett rivjärn.
  • Blanda dillen och pepparroten med gurten. Smaka av med salt och peppar.
  • Ansa broccolin och skär den i bitar. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter.
  • Skär laxen i portionsbitar. Stek den i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Strö lite färsk dill på laxen och servera med broccoli, dillgurt och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar