Halstrad lax med pepparrotssås

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g delikatesspotatis
  • 150 g snackmorötter
  • 300 g laxfilé
  • 1/2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 förp smörgåskrasse (à 100 g)
  • 200 g kyld sås (gärna pepparrot och fänkål)

Gör så här:

  • Koka potatisen i en kastrull som även rymmer morötterna.
  • Låt morötterna koka tillsammans med potatisen ca 4 minuter.
  • Stek laxen i smöret i en stekpanna ca 3 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Klipp krassen.
  • Servera laxen med sås, morötter, potatis och krasse.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar