Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 citron
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk majsstärkelse
- 150 g haricots verts (bönor)
- ca 550 g laxfilé
- 1 tsk olja
- salt och peppar
Gör så här:
- Skala potatisen och koka den i saltat vatten.
- Skölj citronen och riv skalet.
- Häll grädden i en kastrull. Vispa ner majsstärkelse och låt det koka några minuter under omrörning. Smaka av med citronskal.
- Ansa och koka haricots verts i saltat vatten ca 4 minuter. Låt rinna av.
- Skär laxen i 4 lika stora bitar (för 4 port). Stek dem i oljan ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Skär citronen i klyftor.
- Servera laxen med potatis, sås, citronklyftor och bönor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration