Stekt lax med citronsås

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 citron
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 150 g haricots verts (bönor)
  • ca 550 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Skala potatisen och koka den i saltat vatten.
  • Skölj citronen och riv skalet.
  • Häll grädden i en kastrull. Vispa ner majsstärkelse och låt det koka några minuter under omrörning. Smaka av med citronskal.
  • Ansa och koka haricots verts i saltat vatten ca 4 minuter. Låt rinna av.
  • Skär laxen i 4 lika stora bitar (för 4 port). Stek dem i oljan ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Skär citronen i klyftor.
  • Servera laxen med potatis, sås, citronklyftor och bönor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar