Stekt lax med ärtmos

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 250 g gröna ärtor
  • salt och peppar
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 4 port laxfilé
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

  • Tina ärterna och laxen om fryst används.
  • Mos: Skala och koka potatisen.
  • Sallad: Skär salladen i bitar.
  • Lax: Salta och peppra fisken. Stek den i olivolja ca 6 minuter och vänd någon gång.
  • Mos: Värm mjölken tillsammans med ärterna. Stöt potatisen och vispa ner ärtmjölken. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera ärtmoset med lax och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar