Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1/2 cosmopolitansallad
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 tsk majsstärkelse
- 1/2 fiskbuljongtärning
- 600 g laxfilé
- 1/2 msk olja
- salt
- peppar
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- skal och saft av 1 citron
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Skär salladen i bitar.
- Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Smula i buljongtärningen och låt såsen koka upp och sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
- Skär fisken i portionsbitar och stek den på medelvärme i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Hacka dillen och vänd ner i såsen. Koka upp såsen igen och smaka av med rivet citronskal och lite pressad citronsaft.
- Servera laxen med såsen, potatisen och salladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration