Lax med citron- och dillsås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 600 g laxfilé
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • skal och saft av 1 citron

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Skär salladen i bitar.
  • Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Smula i buljongtärningen och låt såsen koka upp och sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
  • Skär fisken i portionsbitar och stek den på medelvärme i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Hacka dillen och vänd ner i såsen. Koka upp såsen igen och smaka av med rivet citronskal och lite pressad citronsaft.
  • Servera laxen med såsen, potatisen och salladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar