Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 citron
- 20 g färsk dill
- 2 dl greek gurt
- salt
- peppar
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 150 g sockerärtor
- 600 g laxfilé
- 1 tsk rapsolja
- 2 dl greek style gurt
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv yttersta skalet från citronen och hacka dillen. Blanda citronskal och dill med gurten. Smaka av med salt och peppar. Skär resten av citronen i klyftor.
- Ansa salladslöken och skär den i stora bitar. Koka ärtor och lök i saltat vatten ca 3 minuter.
- Skär laxen i portionsbitar och stek dem i oljan ca 3 minuter på varje sida eller tills den har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med potatis, grönsaker, sås och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration