Lax med dill- och citronsås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 citron
  • 20 g färsk dill
  • 2 dl greek gurt
  • salt
  • peppar
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 150 g sockerärtor
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 dl greek style gurt

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv yttersta skalet från citronen och hacka dillen. Blanda citronskal och dill med gurten. Smaka av med salt och peppar. Skär resten av citronen i klyftor.
  • Ansa salladslöken och skär den i stora bitar. Koka ärtor och lök i saltat vatten ca 3 minuter.
  • Skär laxen i portionsbitar och stek dem i oljan ca 3 minuter på varje sida eller tills den har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med potatis, grönsaker, sås och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar