Sallad med varmrökt lax och ägg

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 2 msk olja
  • 1 förp varmrökt lax (à 300 g)
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Lägg äggen i kokande vatten och låt koka i 9 minuter. Spola dem kalla.
  • Skala och skiva löken tunt och lägg i en bunke. Pressa över saften från halva citronen, häll på oljan och låt marinera en stund. Skär resten av citronen i klyftor till serveringen.
  • Dela laxen i mindre bitar. Skala och dela äggen.
  • Vänd försiktigt ner potatisen i löken.
  • Servera potatisen till laxen med äggen, salladen och citronklyftorna.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar