Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- ca 500 g färsk laxfilé i bit
- 1 msk rosépeppar
- 1 dl vitt vin
- 6 schalottenlökar
- ca 50 g soltorkad tomat inlagda i olja
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 2 dl crème fraiche
- 280 g pasta t ex spagetti eller tagliatelle (välj glutenfri pasta vid glutenintolerans)
- citronmeliss till garnering
Gör så här:
- Skär laxen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela skivorna om de är stora.
- Lägg rosépepparkornen i vinet så att de får dra en stund.
- Skala och skär lökarna i ganska tunna skivor. Klipp tomaterna i tunna strimlor.
- Fräs lök och tomater i olja några minuter tills löken är mjuk. Tillsätt laxen och låt den steka med, tills den är genomstekt och har fått lite färg. Det tar bara ett par minuter. Salta och peppra. Ta upp fisken och håll den varm.
- Häll vin och rosépeppar i pannan. Tillsätt crème fraiche. Låt såsen koka ihop lite så att den blir fyllig. Smaka av med salt och peppar.
- Servera genom att lägga en bädd av nykokt pasta på varma tallrikar. Häll på såsen och lägg på laxskivorna. Garnera med en kvist citronmeliss. Servera rätten med en färgglad salladstallrik.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration