Laxpasta med spenat och citron

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 280 g pasta (t ex rigatoni)
  • 1 rödlök
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 tomater
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 300 g rökt lax
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 65 g färsk bladspenat

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och skiva löken, lägg den i en kastrull och häll på grädden och koka ca 5 minuter.
  • Skär tomaterna i tärningar, låt majsen rinna av.  Tillsätt tomaterna och majskornen i kastrullen. Koka upp och lägg i lax. Smaka av med pressad citronjuice, salt och peppar.
  • Vänd ned spenat och laxsåsen i pastan och servera.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar