Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 280 g spaghetti
- 1 paket djupfryst hackad spenat (à 375 g)
- 1 purjolök
- 1 1/2 dl lätt crème fraiche
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 – 2 pressade vitlöksklyftor
- 300 g gravad lax i skivor
- tomater till servering
- citronklyftor till servering
- bröd till servering
Gör så här:
- Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
- Tina spenaten under lock. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjolök och lätt crème fraiche i spenaten och låt puttra under lock ca 5 minuter.
- Krydda med salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor. Låt spagettin rinna av och vänd ner i spenatröran. Servera spenatpastan med den gravade laxen, tomater, citronklyftor och bröd.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration