Gravad lax med spenatpasta

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 280 g spaghetti
  • 1 paket djupfryst hackad spenat (à 375 g)
  • 1 purjolök
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 – 2 pressade vitlöksklyftor
  • 300 g gravad lax i skivor
  • tomater till servering
  • citronklyftor till servering
  • bröd till servering

Gör så här:

  • Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  • Tina spenaten under lock. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjolök och lätt crème fraiche i spenaten och låt puttra under lock ca 5 minuter.
  • Krydda med salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor. Låt spagettin rinna av och vänd ner i spenatröran. Servera spenatpastan med den gravade laxen, tomater, citronklyftor och bröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar