Laxgryta

Tillagningstid: Under 30 min

10 portioner

Ingredienser

  • 10 laxbitar à 125 g
  • 1 rödlök
  • 1 fänkål
  • 1 msk olja
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk kapris
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst. Skär den i bitar.
  • Skala och hacka löken. Skölj fänkålen och skär den i små bitar.
  • Fräs lök och fänkål i oljan i en gryta. Rör ner crème fraiche och tomatpuré och låt det bli varmt. Lägg ner fisken den och kaprisen i grytan, koka upp och låt allt sjuda ca 5 minuter eller tills fisken innertemperatur är ca 56˚C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera med ris eller potatis och grönsaker t ex morötter eller gröna ärter.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar