Tillagningstid: Under 30 min
10 portioner
Ingredienser
- 10 laxbitar à 125 g
- 1 rödlök
- 1 fänkål
- 1 msk olja
- 4 dl crème fraiche
- 4 msk tomatpuré
- 2 msk kapris
- salt och peppar
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst. Skär den i bitar.
- Skala och hacka löken. Skölj fänkålen och skär den i små bitar.
- Fräs lök och fänkål i oljan i en gryta. Rör ner crème fraiche och tomatpuré och låt det bli varmt. Lägg ner fisken den och kaprisen i grytan, koka upp och låt allt sjuda ca 5 minuter eller tills fisken innertemperatur är ca 56˚C. Krydda med salt och peppar.
- Servera med ris eller potatis och grönsaker t ex morötter eller gröna ärter.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration