Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 2 morötter
- 1/2 purjolök
- 1 msk olja
- 1 msk majsstärkelse
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 3 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 dl mjölk
- 1 röd paprika
- 4 portionsbitar lax (à 125 g)
- salt
- cayennepeppar
- 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Skala och koka potatisen.
- Skala och skiva morötterna. Ansa, dela och skiva purjolöken.
- Fräs moröter och purjolök i oljan i en stor kastrull.
- Blanda majsstärkelsen med grädden och rör ner tillsammans med vatten, smulad buljongtärning och mjölk. Låt koka upp under omrörning.
- Dela, kärna ur och tärna paprikan. Vänd ner den i grytan eller servera kall vid sidan av.
- Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar.
- Tillsätt fisken i grytan och låt sjuda ca 3 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Hacka gräslöken.
- Servera grytan med potatis och gräslök.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration