Krämig fiskgryta

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl mjölk
  • 1 röd paprika
  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • salt
  • cayennepeppar
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Skala och koka potatisen.
  • Skala och skiva morötterna. Ansa, dela och skiva purjolöken.
  • Fräs moröter och purjolök i oljan i en stor kastrull.
  • Blanda majsstärkelsen med grädden och rör ner tillsammans med vatten, smulad buljongtärning och mjölk. Låt koka upp under omrörning.
  • Dela, kärna ur och tärna paprikan. Vänd ner den i grytan eller servera kall vid sidan av.
  • Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar.
  • Tillsätt fisken i grytan och låt sjuda ca 3 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  • Hacka gräslöken.
  • Servera grytan med potatis och gräslök.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar