Laxgryta med pressad potatis

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis (gärna mjölig)
  • 1 rödlök
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1/2 burk pesto basilika (à 140 g)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika

Gör så här:

  • Koka potatisen mjuk.
  • Skala och skiva löken. Skär bort skinnet på laxen. Skär laxen i tärningar.
  • Bryn löken i oljan i en stor gryta. Rör i tomater och pesto. Smula i buljongtärningen. Sjud grytan 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen och låt sjuda ytterligare ca 6 minuter.
  • Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor.
  • Pressa potatisen.
  • Servera laxgrytan med paprika och pressad potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar