Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis (gärna mjölig)
- 1 rödlök
- 600 g laxfilé
- 1 msk rapsolja
- 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
- 1/2 burk pesto basilika (à 140 g)
- 1 fiskbuljongtärning
- salt
- peppar
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
Gör så här:
- Koka potatisen mjuk.
- Skala och skiva löken. Skär bort skinnet på laxen. Skär laxen i tärningar.
- Bryn löken i oljan i en stor gryta. Rör i tomater och pesto. Smula i buljongtärningen. Sjud grytan 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen och låt sjuda ytterligare ca 6 minuter.
- Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor.
- Pressa potatisen.
- Servera laxgrytan med paprika och pressad potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration