Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 250 g gröna ärtor
- 1/2 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 4 port laxfilé (á 140 g)
- 1 lime
- 65 g mangoldskott
Gör så här:
- Tina fisken.
- Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
- Dela och blanda potatisen med hälften av olivoljan, krydda med salt och peppar.
- Häll ut potatisen på plåten och rosta den ca 15 minuter.
- Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna och låt dem koka 2 minuter så de är tinade och varma.
- Mixa ärterna och resten av olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer.
- Skala, hacka lök och vitlök.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda lök- och paprikahacket med ärtpurén. Smaka av med salt och peppar.
- Halstra laxen i en het stekpanna med lite salt ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Skär limen i klyftor och servera till laxen, potatisen, guacamole och mangoldskott.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration