Halstrad lax med grönärtsguacamole

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 250 g gröna ärtor
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 4 port laxfilé (á 140 g)
  • 1 lime
  • 65 g mangoldskott

Gör så här:

  • Tina fisken.
  • Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  • Dela och blanda potatisen med hälften av olivoljan, krydda med salt och peppar.
  • Häll ut potatisen på plåten och rosta den ca 15 minuter.
  • Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna och låt dem koka 2 minuter så de är tinade och varma.
  • Mixa ärterna och resten av olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer.
  • Skala, hacka lök och vitlök.
  • Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda lök- och paprikahacket med ärtpurén. Smaka av med salt och peppar.
  • Halstra laxen i en het stekpanna med lite salt ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Skär limen i klyftor och servera till laxen, potatisen, guacamole och mangoldskott.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar