Gravad lax med dillstuvad potatis

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl havrebaserad fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 citron
  • 1 kruka sallad
  • 1 gurka
  • 350 g gravad lax

Gör så här:

  • Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk.
  • Hacka dillen. Blanda dillen med fraichen, senap och olja. Krydda med salt och peppar. Smaka av med saft från citronen.
  • Häll av potatisen och blanda den med dillsåsen.
  • Skär salladen och gurkan i bitar.
  • Servera gravlaxen med den stuvade potatisen och salladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar