Gratinerad lax med potatismos

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 portionsbitar laxfilé (4 port motsvarar ca 500 g)
  • salt
  • peppar
  • 3 morötter
  • 1 huvudsallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Potatismos: Skala och koka potatisen.
  • Lax: Blanda crème fraiche och sweet chilisås. Lägg fisken i en liten smord ugnssäker form och salta och peppra. Bred crème fraichen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Sallad: Skala morötterna. Fortsätt skala långa remsor av morötterna och skär i salladen i bitar. Blanda salladen och morötterna. Servera gärna med en vinägrett.
  • Potatismos: Krossa potatisen och blanda med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med mos och morotssallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration