Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 2 dl mjölk
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk sweet chilisås
- 4 portionsbitar laxfilé (4 port motsvarar ca 500 g)
- salt
- peppar
- 3 morötter
- 1 huvudsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Potatismos: Skala och koka potatisen.
- Lax: Blanda crème fraiche och sweet chilisås. Lägg fisken i en liten smord ugnssäker form och salta och peppra. Bred crème fraichen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Sallad: Skala morötterna. Fortsätt skala långa remsor av morötterna och skär i salladen i bitar. Blanda salladen och morötterna. Servera gärna med en vinägrett.
- Potatismos: Krossa potatisen och blanda med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med mos och morotssallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration