Tillagningstid: Under 60 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port pulvermos
- 2 äggulor
- 150 g riven ost gärna lagrad
- matfett att smörja formen med
- 250 g fryst bladspenat
- 600 g laxfilé
- salt och peppar
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 tsk flytande fiskfond
- 1 msk olivolja
- citronjuice
- salt och peppar
- 1 kruka gräslök
- grönsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225° C.
- Förbered moset enligt anvisningen på förpackningen. Vispa ner äggulorna och hälften av osten. Smörj en ugnsfast form med lite matfett. Klicka moset runt kanterna på formen. Strö över resten av osten.
- Tina spenaten, krama ur vätskan och blanda med olivolja. Salta och peppra och lägg spenaten i formen.
- Skär laxen i kuber och fördela över spenaten. Salta och peppra. Gratinera ca 15 min i mitten av ugnen eller tills laxen är klar och mostopparna har fin färg.
- Sås: Koka ihop lätt crème fraiche, fiskfond och citronjuice. Smaka ev av med salt och peppar. Rör ner finhackad gräslök. Häll såsen över fisken.
- Till servering: Servera med en grönsallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration