Fiskspett med chili och koriander

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • ca 400 g skinnfri laxfilé
  • ca 400 g torskrygg eller annan vit fisk
  • ev 4 citrongräs eller grillspett
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 lime
  • 4 bitar vattenmelon

Gör så här:

  • Skär fisken i ca 4 cm stora bitar. Varva dem på citrongräs eller grillspett (blötlagda träpinnar).
  • Finhacka koriandern. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda koriander och chili med 1/2 pressad lime (för 4 port) och olivolja.
  • Pensla spetten med oljan, salta och peppra.
  • Grilla spetten 5–10 minuter, tills fisken är klar. Grilla inte för länge, då blir fisken torr och faller sönder! Servera med lime och vattenmelon, se receptet Melon med lime.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar