Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- ca 400 g skinnfri laxfilé
- ca 400 g torskrygg eller annan vit fisk
- ev 4 citrongräs eller grillspett
- 1 kruka koriander
- 1/2 röd chilifrukt
- 3 msk olivolja
- salt
- nymalen svartpeppar
- 2 lime
- 4 bitar vattenmelon
Gör så här:
- Skär fisken i ca 4 cm stora bitar. Varva dem på citrongräs eller grillspett (blötlagda träpinnar).
- Finhacka koriandern. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda koriander och chili med 1/2 pressad lime (för 4 port) och olivolja.
- Pensla spetten med oljan, salta och peppra.
- Grilla spetten 5–10 minuter, tills fisken är klar. Grilla inte för länge, då blir fisken torr och faller sönder! Servera med lime och vattenmelon, se receptet Melon med lime.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration