Fetaostbakad lax med gräslökscrème och potatis

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis (gärna delikatess)
  • 600 g laxfilé i bit
  • svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Koka potatisen.
  • Lägg laxen i en ugnsform, krydda med peppar och smula över fetaosten. Sätt in formen mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är 56°C, ca 23 minuter.
  • Strimla gräslöken, rör ihop den med crème fraichen och smaka av med salt.
  • Servera laxen med potatis och gräslökscrème.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar