Bakad lax med getost

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à ca 140 g)
  • 1 dl russin
  • 150 g getost
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • blandsallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form. Skär ”fickor” i laxen och peta ner russinen. Smula över getosten och toppa med pinjenötter. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Ställ formen i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills innertemperaturen är ca 56°C.
  • Flytta formen högre upp i ugnen, höj temperaturen till 225°C och slå på grilleffekt i 2–3 minuter så att nötterna får lite färg.
  • Till servering: Servera med en blandsallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar