Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé (à ca 140 g)
- 1 dl russin
- 150 g getost
- 1 dl pinjenötter
- 1 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- blandsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form. Skär ”fickor” i laxen och peta ner russinen. Smula över getosten och toppa med pinjenötter. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
- Ställ formen i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills innertemperaturen är ca 56°C.
- Flytta formen högre upp i ugnen, höj temperaturen till 225°C och slå på grilleffekt i 2–3 minuter så att nötterna får lite färg.
- Till servering: Servera med en blandsallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration