Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax (à 125 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk finhackad färsk ingefära
- 1/2 tsk farinsocker
- 1 tsk salt
- 2 dl vispgrädde
- rivet skal av 1/2 lime
- färskpressad juice av 1/2 lime
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg laxbitarna i en ugnssäker form.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Fördela vitlök, ingefära och farinsocker på fisken. Krydda med salt. Häll på grädden.
- Ställ in i ugnen ca 20 minuter, eller tills fisken är klar.
- Strö på limeskal och pressa över limejuicen.
- Servera laxen med ris, potatis eller en grönsallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration