Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1/2 tsk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • rivet skal av 1/2 lime
  • färskpressad juice av 1/2 lime

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg laxbitarna i en ugnssäker form.
  • Skala och finhacka vitlöken.
  • Fördela vitlök, ingefära och farinsocker på fisken. Krydda med salt. Häll på grädden.
  • Ställ in i ugnen ca 20 minuter, eller tills fisken är klar.
  • Strö på limeskal och pressa över limejuicen.
  • Servera laxen med ris, potatis eller en grönsallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar