Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
- 50 g smör
- 2 msk olivolja
- 1 msk curry
- salt
- peppar
- 1 förp kokta kikärtor (à 390 g)
- 4 port laxfilé (à ca 140 g)
- 150 g vitost hel bit (10%)
- 1 kruka gräslök
- 1 dl flagad rostad mandel
- 2 dl matyoghurt
- 65 g röd mangold
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en långpanna mitt i ugnen.
- Ansa och skär blomkålshuvudet i ca 4 cm tjocka klyftor.
- Smält smöret tillsammans med oljan i en kastrull och blanda med curryn.
- Lägg blomkålsskivorna i den förvärmda långpannan. Pensla med currysmöret och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen i 8 minuter.
- Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
- Lägg kikärtor och lax på plåten. Krydda laxen med salt och peppar. Smula osten över blomkålen och kikärtorna. Sätt in plåten mitt i ugnen 8 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56˚C.
- Skär gräslöken fint.
- Strö gräslök och mandel på plåten och servera med yoghurt och röd mangold.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration