Allt i en form – persiljebakad lax med blomkålsris

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 20 g färsk persilja
  • 1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
  • 6 dl vatten
  • 3 dl långkornigt ris (10-minuters koktid)
  • 2 tsk curry
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 250 g blomkålsris
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 portionsbitar fryst laxfilé
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 1 lime
  • 1/2 dl pumpafrö

Gör så här:

  • Tina ärtorna.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Ta ut laxen ur frysen.
  • Hacka persiljan. Ansa, skölj och skiva purjolöken, lägg purjolöken i botten av en ugnsform 20x30cm (för 4 port).
  • Koka upp vattnet.
  • Häll riset (okokt), curryn och smula buljongtärningen i ugnsformen. Häll över kokosmjölken och det kokande vattnet. Häll blomkålsriset på toppen och krydda med salt och peppar.
  • Krydda den frysta laxen med salt och peppar. Rulla den i persiljan. Lägg laxen på toppen i ugnsformen och sätt in i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills laxen har en innertemperatur på 54°C och riset är mjukt.
  • Skär limen i klyftor.
  • Strö pumpafrön och ärtor över laxen och servera med limeklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar