Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 20 g färsk persilja
- 1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
- 6 dl vatten
- 3 dl långkornigt ris (10-minuters koktid)
- 2 tsk curry
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl kokosmjölk
- 250 g blomkålsris
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 4 portionsbitar fryst laxfilé
- 250 g frysta gröna ärtor
- 1 lime
- 1/2 dl pumpafrö
Gör så här:
- Tina ärtorna.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Ta ut laxen ur frysen.
- Hacka persiljan. Ansa, skölj och skiva purjolöken, lägg purjolöken i botten av en ugnsform 20x30cm (för 4 port).
- Koka upp vattnet.
- Häll riset (okokt), curryn och smula buljongtärningen i ugnsformen. Häll över kokosmjölken och det kokande vattnet. Häll blomkålsriset på toppen och krydda med salt och peppar.
- Krydda den frysta laxen med salt och peppar. Rulla den i persiljan. Lägg laxen på toppen i ugnsformen och sätt in i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills laxen har en innertemperatur på 54°C och riset är mjukt.
- Skär limen i klyftor.
- Strö pumpafrön och ärtor över laxen och servera med limeklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration