Sotad lax med mangosalsa

Tillagningstid: Under 45 min

8 portioner

Ingredienser

  • 1 kg hel benfri laxfilé med skinn
  • mjuka och hårda tacoskal
  • olja
  • salt
  • 2 tsk koriander
  • 4 tsk spiskummin
  • 1 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk mörkt muscovadosocker
  • 2 stora mogna mango
  • 3 salladslökar
  • 1 stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk färskpressad limejuice

Gör så här:

  • Salsa: Börja med salsan. Skala, dela, kärna ur och tärna mangon. Strimla salladslöken fint.
  • Dela  kärna ur och finnhacka chilin. Hacka myntan. Blanda mango, salladslök, chili, mynta, limejuice och salt.
  • Kryddblandning: Blanda alla ingerdienser väl.
  • Gnid in laxens köttsida med den. Pensla skinnsidan med olja.
  • Lägg laxsidan med skinnet nedåt på grillen.
  • Sätt på locket och tillaga ca 20 minuter beroende på tjocklek. Det går även att tillaga laxen i ugn i 150 grader 20–30 minuter. Värm mjuka och hårda tacoskal lätt på grillen. Fyll dem med lax, sallad och salsa._x0090_

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar