Tillagningstid: Under 45 min
8 portioner
Ingredienser
- 1 kg hel benfri laxfilé med skinn
- mjuka och hårda tacoskal
- olja
- salt
- 2 tsk koriander
- 4 tsk spiskummin
- 1 1/2 tsk nymalen svartpeppar
- 1 1/2 tsk salt
- 2 tsk mörkt muscovadosocker
- 2 stora mogna mango
- 3 salladslökar
- 1 stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
- 1 kruka mynta
- 2 msk färskpressad limejuice
Gör så här:
- Salsa: Börja med salsan. Skala, dela, kärna ur och tärna mangon. Strimla salladslöken fint.
- Dela kärna ur och finnhacka chilin. Hacka myntan. Blanda mango, salladslök, chili, mynta, limejuice och salt.
- Kryddblandning: Blanda alla ingerdienser väl.
- Gnid in laxens köttsida med den. Pensla skinnsidan med olja.
- Lägg laxsidan med skinnet nedåt på grillen.
- Sätt på locket och tillaga ca 20 minuter beroende på tjocklek. Det går även att tillaga laxen i ugn i 150 grader 20–30 minuter. Värm mjuka och hårda tacoskal lätt på grillen. Fyll dem med lax, sallad och salsa._x0090_
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration