Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini)
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 8 dl mjölk (3%)
- 1 krm riven muskotnöt
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm svartpeppar
- 200 g kallrökt lax
- 200 g fryst bladspenat (tinad)
- 250 g körsbärstomater
- 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost)
- färsk basilika
- sallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blötlägg pastan i kallt vatten.
- Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, under vispning.
- Koka upp och låt koka på svag värme tills såsen tjocknar, ca 5 minuter. Rör om då och då så det inte bränner i botten. Krydda med muskot, salt och peppar.
- Skär laxen i strimlor. Häll av pastan.
- Blanda lax, pasta, spenat och tomater med såsen i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost.
- Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
- Till servering: Garnera pastagratängen med färsk basilika. Servera gärna med en fräsch grönsallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration