Pastagratäng med rökt lax och spenat

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini)
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk (3%)
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 200 g kallrökt lax
  • 200 g fryst bladspenat (tinad)
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost)
  • färsk basilika
  • sallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Blötlägg pastan i kallt vatten.
  • Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, under vispning.
  • Koka upp och låt koka på svag värme tills såsen tjocknar, ca 5 minuter. Rör om då och då så det inte bränner i botten. Krydda med muskot, salt och peppar.
  • Skär laxen i strimlor. Häll av pastan.
  • Blanda lax, pasta, spenat och tomater med såsen i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost.
  • Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  • Till servering: Garnera pastagratängen med färsk basilika. Servera gärna med en fräsch grönsallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar