Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- ca 600 g färsk laxfilé
- 1/2 tsk salt
- 1 apelsin
- 1/2 dl ströbröd
- peppar
- 3 tomater
- 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
- 2 msk sweet chilisås
- 2 dl crème fraiche
- 2 hjärtsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och riv över apelsinskal. Strö på ströbröd och krydda med peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter.
- Skär tomaterna i bitar, hacka gräslöken och lägg det i små skålar.
- Blanda sweet chili med crème fraiche, krydda med salt och peppar.
- Skär salladen i bitar.
- Servera laxen med ris och tillbehör.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration