Apelsinbakad lax med sweet chilisås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • ca 600 g färsk laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 apelsin
  • 1/2 dl ströbröd
  • peppar
  • 3 tomater
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 hjärtsallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och riv över apelsinskal. Strö på ströbröd och krydda med peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter.
  • Skär tomaterna i bitar, hacka gräslöken och lägg det i små skålar.
  • Blanda sweet chili med crème fraiche, krydda med salt och peppar.
  • Skär salladen i bitar.
  • Servera laxen med ris och tillbehör.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar