Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl japansk soja
- 1/2 dl vatten
- 1/2 dl strösocker
- 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
- 1 tsk majsstärkelse
- 4 port ris
- 1 zucchini
- salt och peppar
- ca 600 g laxfilé
- 2 msk olja
- 250 g pak choi
Gör så här:
- Sås: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Lax: Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel eller en potatisskalare. Salta lite lätt.
- Skär bort skinnet från laxen och skär den i portionsbitar. Salta och peppra fisken och linda in den i zucchinin. Stek dem runt om i olja i en stekpanna ca 5 minuter.
- Strimla pak choi. Koka upp såsen och vänd ner pak choi.
- Servera laxen med ris och sås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration