Zucchinistekt lax med pak choi och teriyakisås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 4 port ris
  • 1 zucchini
  • salt och peppar
  • ca 600 g laxfilé
  • 2 msk olja
  • 250 g pak choi

Gör så här:

  • Sås: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Lax: Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel eller en potatisskalare. Salta lite lätt.
  • Skär bort skinnet från laxen och skär den i portionsbitar. Salta och peppra fisken och linda in den i zucchinin. Stek dem runt om i olja i en stekpanna ca 5 minuter.
  • Strimla pak choi. Koka upp såsen och vänd ner pak choi.
  • Servera laxen med ris och sås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar