Zucchinilax med ingefärsyoghurt

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 2 medelstora zucchini
  • 1 gul lök
  • olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 burk crème fraiche (à 2 dl)
  • 4 laxbitar (à ca 150 g) eller hel filé (4 laxbitar motsvarar ca 1 hel filé)
  • 1 tsk färsk, riven ingefära
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt

Gör så här:

  • Riv zucchini på rivjärnets fina sida.
  • Skala och finhacka den gula löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt den rivna zucchinin och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Blanda med crème fraiche.
  • Lägg laxfiléerna på ett ugnssäkert fat. Fördela zucchiniblandningen över portionsbitarna eller den hela filén. Tillaga i ugnen i 175°C, 12-15 min.
  • Gör såsen under tiden. Riv ner ingefära i yoghurten. Smaksätt med salt.
  • Servera nykokt färskpotatis till fisken och såsen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar