Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 2 medelstora zucchini
- 1 gul lök
- olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 1 burk crème fraiche (à 2 dl)
- 4 laxbitar (à ca 150 g) eller hel filé (4 laxbitar motsvarar ca 1 hel filé)
- 1 tsk färsk, riven ingefära
- 2 dl matlagningsyoghurt
- salt
Gör så här:
- Riv zucchini på rivjärnets fina sida.
- Skala och finhacka den gula löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt den rivna zucchinin och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Blanda med crème fraiche.
- Lägg laxfiléerna på ett ugnssäkert fat. Fördela zucchiniblandningen över portionsbitarna eller den hela filén. Tillaga i ugnen i 175°C, 12-15 min.
- Gör såsen under tiden. Riv ner ingefära i yoghurten. Smaksätt med salt.
- Servera nykokt färskpotatis till fisken och såsen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration