Wokad lax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 2 salladslökar
  • 5 körsbärstomater
  • 1 burk strimlade bambuskott (à 227 g)
  • 5 färska champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 påse spenat (à 150 g)
  • soja
  • salt och peppar
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 msk citronsaft
  • 1 msk färskriven ingefära
  • ev stekta nudlar

Gör så här:

  • Dela laxen på längden, skär tvärs över i cm-breda skivor.
  • Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över fisken. Låt stå kallt.
  • Skölj salladslök, körsbärstomater och bambuskott. Skiva salladslöken och skär svampen i bitar. Dra bort stjälkarna från spenaten, riv bladen i mindre bitar.
  • Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Woka lök, tomater, bambuskott och champinjoner i 1-2 minuter på hög värme.
  • Blanda försiktigt ner laxen. Woka några minuter tills laxen är färdig.
  • Vänd ner spenaten och låt den bli varm. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera gärna med stekta nudlar.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar