Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 300 g laxfilé
- 2 salladslökar
- 5 körsbärstomater
- 1 burk strimlade bambuskott (à 227 g)
- 5 färska champinjoner
- 2 msk rapsolja
- 1 påse spenat (à 150 g)
- soja
- salt och peppar
- 1 msk japansk soja
- 1/2 msk citronsaft
- 1 msk färskriven ingefära
- ev stekta nudlar
Gör så här:
- Dela laxen på längden, skär tvärs över i cm-breda skivor.
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över fisken. Låt stå kallt.
- Skölj salladslök, körsbärstomater och bambuskott. Skiva salladslöken och skär svampen i bitar. Dra bort stjälkarna från spenaten, riv bladen i mindre bitar.
- Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Woka lök, tomater, bambuskott och champinjoner i 1-2 minuter på hög värme.
- Blanda försiktigt ner laxen. Woka några minuter tills laxen är färdig.
- Vänd ner spenaten och låt den bli varm. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera gärna med stekta nudlar.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration