Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk wasabi & sesamekrydda
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 röd paprika
- 1 gurka
- gärna japansk soja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Lax: Krydda laxen med salt och lägg den i en ugnssäker form.
- Blanda wasabikrydda och crème fraiche och bred en liten klick över laxen, servera resten som sås. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
- Grönsaker: Dela och kärna ur paprikan, skär den och gurkan i tärningar.
- Till servering: Servera laxen med grönsaker, ris, wasabisås och gärna lite soja.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration