Wasabiöverbakad lax med grönsaker

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk wasabi & sesamekrydda
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 röd paprika
  • 1 gurka
  • gärna japansk soja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Lax: Krydda laxen med salt och lägg den i en ugnssäker form.
  • Blanda wasabikrydda och crème fraiche och bred en liten klick över laxen, servera resten som sås. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  • Grönsaker: Dela och kärna ur paprikan, skär den och gurkan i tärningar.
  • Till servering: Servera laxen med grönsaker, ris, wasabisås och gärna lite soja.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar