Vitlöksnudlar med sockerärter och teriyakilax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 200 g risbandsnudlar
  • 1/2 msk sesamolja
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 200 g tinade sockerärtor
  • 4 bitar laxfiléer (à 125 g)
  • 1/2 dl teriyakisås
  • krasse

Gör så här:

  • Koka risbandnudlar enligt anvisning på paketet. Värm sesamolja, rapsolja med pressad vitlöksklyfta i en kastrull. Lägg i nudlarna. Krydda med peppar. Värm försiktigt under omrörning. Salta lätt. Vänd ner tinade sockerärter. Håll varmt.
  • Salta och peppra laxfilè. Stek dem i en het lättoljad panna i ca 3 minuter på varje sida. Häll på teriyakisås när 1 minut av stektiden återstår, vänd laxen och låt såsen koka in.
  • Lägg upp vitlöksnudlarna och toppa med laxbitar och ev krasse.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar