Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 200 g risbandsnudlar
- 1/2 msk sesamolja
- 1/2 msk rapsolja
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 200 g tinade sockerärtor
- 4 bitar laxfiléer (à 125 g)
- 1/2 dl teriyakisås
- krasse
Gör så här:
- Koka risbandnudlar enligt anvisning på paketet. Värm sesamolja, rapsolja med pressad vitlöksklyfta i en kastrull. Lägg i nudlarna. Krydda med peppar. Värm försiktigt under omrörning. Salta lätt. Vänd ner tinade sockerärter. Håll varmt.
- Salta och peppra laxfilè. Stek dem i en het lättoljad panna i ca 3 minuter på varje sida. Häll på teriyakisås när 1 minut av stektiden återstår, vänd laxen och låt såsen koka in.
- Lägg upp vitlöksnudlarna och toppa med laxbitar och ev krasse.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration