Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 3 dl cornflakes
- 2 dl riven Västerbottensost
- 2 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 500 g skinn- och benfri laxfilé
- 1 tsk salt
- smör, rapsolja
Gör så här:
- Krossa cornflakesen. Blanda med osten i en skål.
- Vispa upp äggen. Häll ut på en tallrik. Häll mjölet på en annan tallrik.
- Skär laxen i pinnar eller någon annan form. Krydda med salt runt om.
- Vänd laxen först i mjöl, sedan i ägg och sist i ost- och cornflakesblandningen. Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter.
- Stek fiskpinnarna i omgångar i smör och olja, ca 2 minuter på varje sida.
- Servera gärna västerbottenpinnarna med en yoghurtsås smaksatt med dill och kryddor, lättkokta grönsaker och klyftpotatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration