Västerbottenpinnar

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl cornflakes
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • smör, rapsolja

Gör så här:

  • Krossa cornflakesen. Blanda med osten i en skål.
  • Vispa upp äggen. Häll ut på en tallrik. Häll mjölet på en annan tallrik.
  • Skär laxen i pinnar eller någon annan form. Krydda med salt runt om.
  • Vänd laxen först i mjöl, sedan i ägg och sist i ost- och cornflakesblandningen. Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter.
  • Stek fiskpinnarna i omgångar i smör och olja, ca 2 minuter på varje sida.
  • Servera gärna västerbottenpinnarna med en yoghurtsås smaksatt med dill och kryddor, lättkokta grönsaker och klyftpotatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar