Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl matvete
  • ca 600 g färsk laxfilé utan skinn
  • 1 msk olja
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 4 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/2 stort isbergssalladshuvud
  • 3 – 4 morötter
  • 1 dl rostade pumpafrön

Gör så här:

  • Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  • Lax: Lägg laxen i en smord ugnsform. Ringla över olja och strö över salt, peppar och citronskal. Ställ in i ugnen ca 25 minuter tills laxen har en innertemperatur på 56°C.
  • Vinägrett: Rör ihop alla ingredienser till vinägretten.
  • Skölj och bryt isbergssallad i bitar. Skala och hyvla morot i remsor med en skalare eller osthyvel. Blanda salladsbladen med morot, matvete och hälften av vinägretten. Bryt laxen i bitar och lägg på.
  • Toppa laxsalladen med fröna och servera med resten av vinägretten.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar