Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 3 dl matvete
- ca 600 g färsk laxfilé utan skinn
- 1 msk olja
- 3/4 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/2 msk finrivet citronskal
- 4 msk färskpressad apelsinjuice
- 1 msk grovkornig senap
- 1 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 1/2 stort isbergssalladshuvud
- 3 – 4 morötter
- 1 dl rostade pumpafrön
Gör så här:
- Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
- Lax: Lägg laxen i en smord ugnsform. Ringla över olja och strö över salt, peppar och citronskal. Ställ in i ugnen ca 25 minuter tills laxen har en innertemperatur på 56°C.
- Vinägrett: Rör ihop alla ingredienser till vinägretten.
- Skölj och bryt isbergssallad i bitar. Skala och hyvla morot i remsor med en skalare eller osthyvel. Blanda salladsbladen med morot, matvete och hälften av vinägretten. Bryt laxen i bitar och lägg på.
- Toppa laxsalladen med fröna och servera med resten av vinägretten.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration