Varmrökt laxpasta med salladslök

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 påse salladsärtor (à 150 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 port färsk pasta (gärna reginette)
  • 1 dl crème fraiche soltorkad tomat och feta
  • 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 2 förp varmrökt lax (à 125 g)

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Ansa lök och ärtor och skär dem i mindre bitar. Dela tomaterna.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka salladsärtor och lök tillsammans med pastan den sista minuten. Häll av pastan.
  • Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm crème fraichen och mjölken.
  • Häll tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt. Krydda med salt och peppar.
  • Bryt laxen i bitar och servera med pastan och tomaterna.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar