Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 fänkål
- 2 morötter
- 1/2 apelsin
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 4 port spaghetti
- 125 g färskost (paprika och chili)
- 1 dl mjölk
- ca 600 g varmrökt lax
Gör så här:
- Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
- Ansa och strimla fänkålen tunt. Skala morötterna och skala sedan till breda ”morotsnudlar” med en potatisskalare. Lägg fänkål och morötter i en skål med kallt vatten för att bli krispiga innan de läggs i dressingen.
- Riv apelsinskalet och pressa ur saften, blanda det med olivoljan i en skål där grönsakerna får plats, smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Värm färskosten och mjölken i pastakastrullen, krydda med salt och peppar. Vänd ner pastan i färskostsåsen.
- Dela laxen i mindre bitar.
- Låt fänkål och ”morotsnudlarna” rinna av ordentligt. Vänd ner dem i dressingen.
- Servera laxen med pasta och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration