Varmrökt lax med sparrissallad

Tillagningstid: Under 15 min

Ingredienser

  • 4 skivor varmrökt lax (à 125 g)
  • 250 g grön sparris
  • 100 g rucolasallad
  • 1/2 strimlad rödlök
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk fransk senap
  • 1 krm svartpeppar
  • grovt bröd
  • ev citronklyftor
  • ev dill

Gör så här:

  • Sallad: Skär den gröna sparrisen i bitar. Blanda med rucolasallad, strimlad rödlök och gräslök. Rör ihop olivoljan med citronjuicen. Häll över salladen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  • Sås: Rör ihop majonnäs, fransk senap och svartpeppar.
  • Lägg upp laxen på tallrik. Klicka på såsen.
  • Servera med salladen och grovt bröd. Garnera gärna med citronskivor och dill.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar