Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgruka

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 citron
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 msk svensk senap
  • 2 tsk honung
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 1 gurka
  • ca 500 g varmrökt lax
  • 65 g mangold

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Dela potatisen och brysselkålen. Blanda dem med oljan och krydda med salt och peppar på en plåt och sätt in mitt i ugnen i 20 minuter.
  • Skala och skiva rödlöken. Pressa saften från citronen och blanda med sockret och saltet. Rör i löken och låt den marinera i ca 10 minuter.
  • Blanda senap, honung och vatten i en skål. Vispa i oljan i en tunn stråle. Hacka och rör i dillen, smaka av med salt och peppar. Tärna eller hyvla gurkan och vänd ner i dressingen.
  • Servera potatisen och brysselkålen med lax, gurka, lök och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar