Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis (gärna amandine)
- 500 g brysselkål
- 1 msk olja
- salt
- peppar
- 1 rödlök
- 1/2 citron
- 1 tsk strösocker
- 2 krm salt
- 2 msk svensk senap
- 2 tsk honung
- 2 msk vatten
- 3 msk olja
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 1 gurka
- ca 500 g varmrökt lax
- 65 g mangold
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Dela potatisen och brysselkålen. Blanda dem med oljan och krydda med salt och peppar på en plåt och sätt in mitt i ugnen i 20 minuter.
- Skala och skiva rödlöken. Pressa saften från citronen och blanda med sockret och saltet. Rör i löken och låt den marinera i ca 10 minuter.
- Blanda senap, honung och vatten i en skål. Vispa i oljan i en tunn stråle. Hacka och rör i dillen, smaka av med salt och peppar. Tärna eller hyvla gurkan och vänd ner i dressingen.
- Servera potatisen och brysselkålen med lax, gurka, lök och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration