Varmrökt lax med pasta och haricots verts

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
  • 1 citron
  • 250 g varmrökt lax
  • 250 g färsk pasta (gärna tonnarelli)
  • 150 g färskost vitlök & örter
  • 2 1/2 dl béchamelsås
  • salt
  • peppar
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
  • 200 g pärltomater

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till bönor och pasta.
  • Ansa bönorna och skär citronen i klyftor. Dela laxen i bitar.
  • Koka pastan. Koka bönorna med pastan de sista 3 minuterna.
  • Häll av pastan och haricots vertsen i ett durkslag.
  • Sätt tillbaka den tomma kastrullen på plattan och värm färskosten och såsen. Vänd ned pastan och bönorna i såsen. Krydda med salt och peppar.
  • Servera pastan toppad med lax, sallad, tomater och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar