Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
- 1 citron
- 250 g varmrökt lax
- 250 g färsk pasta (gärna tonnarelli)
- 150 g färskost vitlök & örter
- 2 1/2 dl béchamelsås
- salt
- peppar
- 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
- 200 g pärltomater
Gör så här:
- Sätt på en kastrull med vatten till bönor och pasta.
- Ansa bönorna och skär citronen i klyftor. Dela laxen i bitar.
- Koka pastan. Koka bönorna med pastan de sista 3 minuterna.
- Häll av pastan och haricots vertsen i ett durkslag.
- Sätt tillbaka den tomma kastrullen på plattan och värm färskosten och såsen. Vänd ned pastan och bönorna i såsen. Krydda med salt och peppar.
- Servera pastan toppad med lax, sallad, tomater och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration