Varmrökt lax med matvetesallad och pepparrotsdipp

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port matvete
  • 1/2 gurka
  • 1/2 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 citron
  • 1 dl kvarg (1 %)
  • ca 1 1/2 msk nyriven pepparrot
  • salt och peppar
  • 65 g mangoldskott
  • 2 msk hackad persilja
  • ca 400 g varmrökt lax

Gör så här:

  • Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala, dela, kärna ur och skiva gurkan. Skala och skiva löken.
  • Kärna ur avokadon och skär den i bitar.
  • Halvera citronen och riv skalet av den ena halvan. Skär den andra halvan i klyftor.
  • Blanda kvarg med pepparrot och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda matvetet med grönsakerna och vänd i mangold och persilja. Servera med lax, pepparrotsdipp och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar