Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g delikatesspotatis
- 4 ägg
- 150 g haricots verts (bönor)
- 1/2 förp rädisor (à 125 g)
- 1 citron
- 1 msk riven färsk pepparrot
- 2 dl gräddfil
- salt och peppar
- 1/2 cosmopolitansallad
- 2 msk olivolja
- ca 300 g varmrökt lax
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Koka upp vatten i en kastrull och koka äggen 9 minuter. Spola dem kalla. Skala och dela äggen.
- Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter och spola dem kalla.
- Ansa och skiva rädisorna. Riv det yttersta skalet av citronen och skär halva citronen i klyftor.
- Skala och riv pepparroten och blanda den med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
- Skär salladen i bitar.
- Blanda potatis, bönor, rädisor och sallad. Vänd ner olivolja och citronskal. Krydda med salt och peppar och pressa i lite av citronsaften från citronhalvan.
- Servera laxen med potatissallad, ägghalvor, citronklyftor och pepparrotsgräddfil.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration