Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 450 g potatis
- 1 lime
- 1 dl matyoghurt
- 2 msk mango chutney
- 250 g blomkålsris
- 2 tsk curry
- 50 g mandelspån
- 1 msk olja
- 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
- salt och peppar
- 300 g varmrökt lax
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Yoghurt: Riv skalet av halva limen och blanda med yoghurt och mangochutney. Smaka av med salt.
- Blomkålsris: Fräs blomkålsris, curry och mandel i oljan i en stekpanna några minuter på hög värme. Ta av stekpannan från plattan och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.
- Skär limen i klyftor och servera till.
- Servera blomkålsriset med varmrökt lax, potatis och yoghurt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration