Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis
  • 1 lime
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk mango chutney
  • 250 g blomkålsris
  • 2 tsk curry
  • 50 g mandelspån
  • 1 msk olja
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • salt och peppar
  • 300 g varmrökt lax

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Yoghurt: Riv skalet av halva limen och blanda med yoghurt och mangochutney. Smaka av med salt.
  • Blomkålsris: Fräs blomkålsris, curry och mandel i oljan i en stekpanna några minuter på hög värme. Ta av stekpannan från plattan och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär limen i klyftor och servera till.
  • Servera blomkålsriset med varmrökt lax, potatis och yoghurt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar