Tillagningstid: Under 60 min
4 portioner
Ingredienser
- 400 g fryst lax och fryst alaska pollock
- 175 – 200 g skalade räkor
- 1 stark chorizo eller annan kryddig korv
- 1 fänkål
- 2 vitlöksklyftor
- 150 g frysta blomkålsbukett
- 3 msk olivolja
- 3 dl avorioris
- 1/2 g saffran (1/2 g saffran motsvarar ett kuvert saffran)
- 2 tsk paprikapulver
- 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
- 6 dl vatten
- 1 1/2 tsk salt
Gör så här:
- Ansa fänkålen och skär den i bitar. Skala och krossa vitlöken. Skär korven i skivor. Skär fisken i kuber.
- Fräs grönsaker och vitlök i olivolja i en tjockbottnad gryta. Tillsätt riset och kryddorna och fräs i ett par minuter till.
- Häll i tomaterna, korven samt vattnet och koka på svag värme i cirka 20 minuter under omröring tills vätskan nästan har absorberats och riset är al dente.
- Vänd ner fiskkuberna när det är ca 5 minuter kvar, låt dem sjuda klara i riset. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner räkorna precis innan servering.
- Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration