Vardagspaella med lax, fänkål, chorizo och räkor

Tillagningstid: Under 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 400 g fryst lax och fryst alaska pollock
  • 175 – 200 g skalade räkor
  • 1 stark chorizo eller annan kryddig korv
  • 1 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g frysta blomkålsbukett
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 1/2 g saffran (1/2 g saffran motsvarar ett kuvert saffran)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt

Gör så här:

  • Ansa fänkålen och skär den i bitar. Skala och krossa vitlöken. Skär korven i skivor. Skär fisken i kuber.
  • Fräs grönsaker och vitlök i olivolja i en tjockbottnad gryta. Tillsätt riset och kryddorna och fräs i ett par minuter till.
  • Häll i tomaterna, korven samt vattnet och koka på svag värme i cirka 20 minuter under omröring tills vätskan nästan har absorberats och riset är al dente.
  • Vänd ner fiskkuberna när det är ca 5 minuter kvar, låt dem sjuda klara i riset. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner räkorna precis innan servering.
  • Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar