Vardagslyxlax

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 pkt minimozarella
  • 2 msk hackad, färsk basilika
  • olivolja
  • flingsalt
  • 1 1/2 msk pesto
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 msk sweet chilisås
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 100 g hackade oliver
  • 2 msk kapris
  • ugnspotatis eller pasta
  • grönsallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Strö salt och peppar på laxen och droppa över lite olivolja. Stek i ugnen i 15-20 minuter. Tillaga potatis eller pasta samt sallad som tillbehör.
  • Sås: Rör ihop pesto och crème fraiche, sweet chili och crème fraiche, oliver och kapris var för sig i 3 skålar.
  • Blanda halverade tomater, minimozzarella och basilika i en skål. Salta. Ställ allt på en skärbräda eller bricka.
  • Servera lax, tillbehör och sallad och låt var och en smaksätta sin lax från de olika skålarna på brädet.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar