Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 laxfiléer
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 250 g körsbärstomater
- 1 pkt minimozarella
- 2 msk hackad, färsk basilika
- olivolja
- flingsalt
- 1 1/2 msk pesto
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 1/2 msk sweet chilisås
- 1 dl lätt crème fraiche
- 100 g hackade oliver
- 2 msk kapris
- ugnspotatis eller pasta
- grönsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Strö salt och peppar på laxen och droppa över lite olivolja. Stek i ugnen i 15-20 minuter. Tillaga potatis eller pasta samt sallad som tillbehör.
- Sås: Rör ihop pesto och crème fraiche, sweet chili och crème fraiche, oliver och kapris var för sig i 3 skålar.
- Blanda halverade tomater, minimozzarella och basilika i en skål. Salta. Ställ allt på en skärbräda eller bricka.
- Servera lax, tillbehör och sallad och låt var och en smaksätta sin lax från de olika skålarna på brädet.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration