Ugnsstekt lax med tzatziki

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • ca 500 g laxfilé
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 3 morötter

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Skala och koka potatisen.
  • Skär laxen i bitar och lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56°C, ca 12 minuter.
  • Tzatziki: Riv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurkrivet med yoghurt och pressa i vitlöken. Salta och peppra.
  • Till servering: Skala och riv morötterna. Servera laxen med potatis, tzatziki och morötter.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar