Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1/2 rödlök
  • 75 g ishavsrom
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka potatisen. Ansa och dela broccolin i mindre buketter och låt den koka med potatisen ca 4 minuter.
  • Skär laxen i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter ellertills innertemperaturen på fisken är 54°C.
  • Skala och hacka löken fint. Blanda rom och lök med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med potatis, sås och broccoli.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar