Ugnsstekt lax med rostad brysselkål och basilikakräm

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis
  • 500 g brysselkål
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Skär potatisen i skivor. Ansa och dela brysselkålen. Skala och skär löken i grova klyftor. Blanda allt med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen först i 15 minuter.
  • Skär laxen i portionsbitar och krydda med salt och peppar. Lägg bitarna på potatisplåten och tillaga i ytterligare 8 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 54°C.
  • Skär tomaterna i halvor.
  • Hacka basilikan och blanda med yoghurten, smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med rostade grönsaker, tomater och basilikakräm.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar