Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g delikatesspotatis
- 500 g brysselkål
- 2 gula lökar
- 2 msk olja
- salt
- peppar
- 600 g laxfilé
- 1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
- 1/2 kruka basilika
- 2 dl matyoghurt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
- Skär potatisen i skivor. Ansa och dela brysselkålen. Skala och skär löken i grova klyftor. Blanda allt med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen först i 15 minuter.
- Skär laxen i portionsbitar och krydda med salt och peppar. Lägg bitarna på potatisplåten och tillaga i ytterligare 8 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 54°C.
- Skär tomaterna i halvor.
- Hacka basilikan och blanda med yoghurten, smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med rostade grönsaker, tomater och basilikakräm.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration