Ugnsstekt lax med romsås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 75 g röd caviarmix
  • 250 g broccoli

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Koka potatisen.
  • Lägg laxen i en ugnsform (skär ev laxen i portionsbitar). Krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 54°C.
  • Blanda gräddfil och caviar. Smaka av med peppar.
  • Skär broccolin i buketter. Skala och skär stammen i bitar. Koka i saltat vatten ca 4 minuter.
  • Servera laxen med potatis, sås och broccoli.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar