Ugnsstekt lax med kålrabbisallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche med tomat & basilika
  • 1 kålrabbi (à ca 300 g)
  • 1/2 gurka
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk olivolja
  • 4 port bulgur eller annat gryn

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg laxen i en ugnsform med skinnsidan ner. Salta och peppra. Bred över crème fraichen och tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
  • Skala och dela kålrabbin. Skiva eller hyvla den och gurkan tunt (gärna med en mandolin) på längden. Skala och skär löken i tunna skivor.
  • Blanda kålrabbi, gurka och lök med vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  • Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera laxen med bulgur och kålrabbisallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar