Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- salt
- peppar
- 2 dl lätt crème fraiche med tomat & basilika
- 1 kålrabbi (à ca 300 g)
- 1/2 gurka
- 1/2 rödlök
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1/2 msk olivolja
- 4 port bulgur eller annat gryn
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg laxen i en ugnsform med skinnsidan ner. Salta och peppra. Bred över crème fraichen och tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
- Skala och dela kålrabbin. Skiva eller hyvla den och gurkan tunt (gärna med en mandolin) på längden. Skala och skär löken i tunna skivor.
- Blanda kålrabbi, gurka och lök med vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera laxen med bulgur och kålrabbisallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration